Pressemeddelelse fra Bedst i Nordjylland Juryen:

Fantastisk "Bedst i Nordjylland"-Finale blev vundet på målfoto af HimmerRiget

Publikum følte sig forkælet, da HimmerLand's nye toprestaurant lagde lokale til en value for money-finale uden lige mod konkollegerne fra en af Aalborgs mest dedikerede og nytænkende restauranter, Alimentum

Fantastisk "Bedst i Nordjylland"-Finale blev vundet på målfoto af HimmerRiget
Der er kun et mulehår, et par centimeter, eller - som i aftes - et enkelt lidt skævt vinmatch i forhold til en enkelt servering til forskel på eufori og lige så stor skuffelse hos de to køkkenchefer og deres teams. Det oplevede et begejstret og storklappende publikum samt juryen, der traf den strenge afgørelse, i aftes da HimmerLands relativt nystartede gourmetrestaurant HimmerRiget lagde flotte lokaler til en finalemiddag uden lige på flotte gourmetserveringer. Ingen brokkede sig skønt tæt på midnat, da lokaljuryen, der har stået for bedømmelsen af alle de mange forudgående uanmeldte testmiddage i hele regionen - i aftenens anledning suppleret af Den Danske Spiseguides navnkundige redaktør Bent Christensen - trak sig tilbage i op mod en halv time, før man endelig havde en afgørelse.


Fire serveringer fra hvert hold af dedikerede kokke og tjenere var på skift blevet serveret og sendt til bedømmelse, og der var enstemmig enighed hos juryen om, at Alimentum-teamet under ledelse af køkkenchef Søren Hadenfeldt Schrøder Birch og restaurantchef Simon Kvist Bjerre havde vundet de første to (snacks og grøntsager) mens HimmerRigets dygtige hold under ledelse af køkkenchef Mads Kongsgaard Jensen og restaurantchef Mathias Bang Andersen havde vundet de to næste (fisk og kød) – altså 2-2. Det var altså bare flot og velsmagende, hvad der i aftenens løb var kommet på bordene af bl.a. jomfruhummer, kammusling, grøntsagsserveringer (med fokus på beder og tomat), havtaske, helleflynder, vagtel og lam i delikate forklædninger og knivskarpe tilberedninger.
Burde det være endt uafgjort!
Længe og engageret drøftede juryen, om man derfor burde erklære uafgjort, men fandt trods alt ikke den ellers tiltrækkende salomoniske løsning helt rigtig – i fodbold ville man ved en finale også være gået over til straffesparkskonkurrence. Og så måtte reglerne nærlæses og hver enkelt karakter - der var fire pr. servering pr. jurymedlem – fintælles, hvorefter en meget lille forskel i HimmerRigets favør til sidst blev synlig og afgørende. I sidste ende kunne det udtrykkes som et enkelt mere vellykket blandt mange vellykkede vinmatch. Og redaktør Bent Christensen kunne derefter under de lige så flotte desserter, som holdene havde aftalt IKKE var til bedømmelse, slå på glasset og udråbe hjemmeholdet som vindere oven på en lang aften, hvor publikum ofte havde udtrykt, hvor forkælede de følte sig.
For publikum var der heldigvis ingen tabere, alene Value for Money. Begge finalister vil modtage flotte ”Bedst i Nordjylland”-diplomer for præstationen ved Den Danske Spiseguides store galla for hele landets restaurationsbranche på Hotel Scheelsminde den 7. november - ligesom de to andre slutnominerede, der også havde imponeret juryen ekstraordinært: Restaurant Bühlmann og Svinkløv Badehotel.
Value for Money / Bedst i Nordjylland 2021 blev mulig at gennemføre ikke mindst på baggrund af sponsorater fra Beierholm og SparNord, der også begge lægger vægt på at levere deres kunder kvalitet for pengene. Tak til jer.
{{ lineitem.ProductName }}
Din kurv er tom.
Total DKK {{ basket.FormattedProductsTotal }}
Til kassen