HimmerLands mellemledere tager akademifag: ”Den kvalitet vi ønsker at give vores gæster, starter ved os selv”

Ny intern struktur, voksende aktivitetsmuligheder og personlig udvikling har været på skoleskemaet i HimmerLand i begyndelsen af året, hvor samtlige 14 mellemledere har været på ”Ledelse i praksis”. Et Akademifag, der giver adgang til 10-ECTS-point, og som kulminerer med en mundtlig eksamen den 15. marts 2022.

HimmerLands mellemledere tager akademifag: ”Den kvalitet vi ønsker at give vores gæster, starter ved os selv”

Udviklingen af HimmerLands ansatte er højaktuel netop nu på grund af den rivende udvikling i organisationen og de mange nye aktiviteter, der er på beddingen.

HimmerLand er nemlig i fuld gang med at udvide resortet med både HimmerLand Multihal, HimmerLand Sport & Padel, ny hotelfløj og renovering af HimmerLand Spa. Alt imens byggerierne så småt bliver klar, har HimmerLand indført ny organisationsstruktur, som skal sikre, at de nye forandringer når sikkert i mål.

Udvikling af personlig ledelsesstil      

Uddannelsen ”Ledelse i praksis” består af 6 undervisningsdage, som HimmerLands mellemledere gennemførte i løbet af januar og februar. Hele forløbet afsluttes med en mundtlig eksamen d. 15. marts i HimmerLand. Akademifaget udbydes af Erhvervsakademi Dania i samarbejde med HORESTA.

Køkkenchef i HimmerRiget Mads Kongsgaard
holder oplæg, som en del af undervisningen. 

”Formålet med uddannelsen er, at lederen bliver rustet til at bruge deres nye kompetencer i den daglige arbejdsgang. Mellemlederne har taget uddannelsen sideløbende med deres job i HimmerLand, og det har gjort det muligt at afprøve forskellige værktøjer af i praksis, og efterfølgende reflektere og spørge ind til værktøjerne ved deres underviser Christoffer Hosbond. Målet er, at den enkelte leder lærer at identificere den ledelsesstil, som passer til vedkommende, og som på samme tid sikrer den bedste ledelse i forhold til egne medarbejdere,” siger Birgitte Riise Bjærge, erhvervsdirektør for Dania Erhverv.

Underviser på Ledelse i Praksis, Christoffer Hosbond.

Lige netop denne efteruddannelse var særligt attraktiv for HimmerLand. Den nye organisationsstruktur har nemlig resulteret i nye arbejdsfunktioner og ansvarsområder for flere af medarbejderne såvel som ledere.

Kvalitet kommer indefra

HR Business Partner Pia Søgaard forklarer, at lige netop de forskellige ledelseserfaringer var en af de væsentlige grunde til, at uddannelsestilbuddet var svært at takke nej til.

”Vi ønsker at styrke ledelseskompetencerne i organisationen. Flere af vores mellemledere har ikke tidligere erfaring, men er enormt dygtige til deres job, og har af den grund fået et større ansvar. Derfor har vi også en forpligtigelse til at sikre, at de bliver klædt ordentligt på til opgaven, og opnår indsigt i egen ledelsespraksis” siger Pia Søgaard og fortsætter:

”Vi ser kun fordele ved efteruddannelse. På den måde får vores medarbejdere nye kompetencer, nye muligheder og bliver dygtigere til deres arbejde. Vi har nemlig brug for dygtige og kompetente ledere, som kan vise vejen for vores godt 200 medarbejdere. Den kvalitet vi ønsker at give vores gæster, starter ved os selv.”

HR Business Partner Pia Søgaard Jensen. 

Birgitte Riise Bjærge italesætter også, at det er relevant at have de forskellige erfaringer in mente under uddannelsen. ”Hver leder er unik og har egne kompetencer med sig ind i forløbet. Det er som leder vigtigt i den daglige ledelse at være autentisk, og derfor kan der være tale om forskellige ledelsesstile” siger Birgitte Riise Bjærge.

Forandringer kræver ansvar

Teamleder i HimmerLand Spa Tina Busk og Selskabskoordinator Henriette Hjort har begge været med på uddannelsesforløbet.

”Det bedste ved det hele har været, at vi bliver bedre til at forstå og kommunikere med hinanden. Vi har fået bedre indsigt i hinandens hverdag, og dermed en bedre forståelse for, hvordan vi skal arbejde sammen på tværs af afdelingerne” siger Tina Busk.  


Teamleder i HimmerLand Spa, Tina Busk

”Vores underviser Christoffer Hosbond har været rigtig dygtig. Han har formået at omfavne vores forskellige problemstillinger. Vi kommer jo fra meget forskellige brancher og erfaringer, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi får et bedre indblik i hinandens hverdag. Vi har haft tid til at reflektere over egne problematikker og egen ledelsesstile. Hvis der var noget vi var i tvivl om, var der også plads til at stille individuelle spørgsmål,” siger Henriette Hjort.

Selskabskoordinator Henriette Hjort (nummer 2
fra venstre) lytter opmærksomt. 

Muligheden for at reflektere over og udvikle sin egen ledelsesstil har været meget aktuelt for Tina Busk. Når HimmerLand Spa åbner til juni, bliver det nemlig med et helt nyt team. 

”Jeg har fået nogle redskaber til, hvordan jeg skal opbygge og strukturere mit nye team, så alle kommer godt fra start og har nogle fælles mål,” forklarer Tina Busk og uddyber:

”Det vigtigste jeg tager med mig er, hvordan jeg kan motivere mine medarbejdere og skabe et team i harmoni, hvor alle elsker at komme på arbejde”.

Frikvarteret er slut

Begge mellemledere er begejstret for forløbet og de redskaber, de har fået med sig. Men Henriette indrømmer dog også, at det har været hårdt at vende tilbage på skolebænken.

HimmerLands mellemledere under 1 af de 
6 undervisningsgange. 

”Jeg blev færdiguddannet i maj 2021. Og der sagde jeg til mig selv, at nu skulle jeg ikke tilbage på skolebænken før om lang tid, men sådan endte det ikke,” siger Henriette Hjort med et smil på læben, og tilføjer:

”Undervisningen har været meget praktisk og konkret, så det er nemt at omstille til sit daglige arbejde. Dét har gjort forløbet enormt spændende. Jeg har lært meget om mig selv, og hvordan jeg fremadrettet skal motivere vores dygtige tjenere.”

Fakta om Ledelse i praksis:

  • Akademifag som er en del af akademiuddannelsen i ledelse
  • Giver adgang 10 ECTS-point - svarede til cirka 280 timers studietid
  • Faget består af 6 undervisningsgange, som er blevet afholdt i HimmerLand
  • HimmerLands mellemledere skal til eksamen d. 15. marts 2022
  • Uddannelsen udbydes af Erhvervsakademi Dania i samarbejde med HORESTA

{{ lineitem.ProductName }}
Din kurv er tom.
Total DKK {{ basket.FormattedProductsTotal }}
Til kassen