Restaurant HimmerRiget i finalen om Nordjyllands bedste gourmet-køb

Den Danske Spiseguide har, sammen med tre lokale jury-medlemmer, sammensat en konkurrence, hvor præmissen er "Bedst i Nordjylland - Value for money". Kort sagt, hvor man får den bedste gourmet-oplevelse til omkring 1000,- DKK. HimmerRiget er i finalen, som afholdes på HimmerLand den 13. oktober 2021, med Restaurant Alimentum fra Aalborg. 

Restaurant HimmerRiget i finalen om Nordjyllands bedste gourmet-køb

Restaurant HimmerRiget er i finalen med Restaurant Alimentum fra Aalborg i "Bedst i Nordjylland - Value-for-money," som afholdes live på HimmerLand den 13. oktober 2021 for 40 gæster.

Siden 1. august 2021 har de tre jurymedlemmer, i samarbejde med Den Danske Spiseguide, bestående af Mads Stenstrup, Claus Bauer og Nikolai Ronne uanmeldt besøgt en bruttoliste bestående af nogle af Nordjyllands bedste restauranter, når det kommer til value-for-money. Kort sagt, hvor man får den bedste gourmetoplevelse til omkring 1000,- DKK pr. person.

De i alt over 40 besøgte restauranter blev specifikt bedømt på, hvem der på dagen leverede det bedste måltid og samlede oplevelse med mindst fire retter med tilhørende vin/saftmatch for ca. 1000 kr. pr. person. Her er Restaurant HimmerRiget, anført af Mads Kongsgaard, havnet i finalen. Og det er noget, der glæder den erfarne kok, som tidligere har haft sin gang på Michelin-restauranten, Søllerød Kro.  

Udvikling, store ambitioner og godt håndværkGourmet hvor alle kan være med
er mantraet på HimmerRiget

”Vi er utroligt stolte og glade for at have nået finalen. At levere value-for-money eller ”et godt tilbud” til danskerne er jo selve filosofien bag Jysk-Koncernen,” siger Køkkenchef Mads Kongsgaard på den unge gourmetrestaurant – HimmerRiget, som åbnede 13. maj 2021. Han henviser dermed til HimmerLands nu afdøde stifter Lars Larsen, hvis søn Jacob Brunsborg har intensiveret investeringerne i resortet.

Det er blandt andet i form af nogle af branchens bedste profiler, som udover Mads Kongsgaard også tæller Chef Sommelieren Mathias Bang Andersen og HimmerLands overordnede Køkkenchef Daniel Ditman fra henholdsvis Molskroen og Musikkens Spisehus.

Læs mere om Himmerlands investeringer og byggeprojekter her

HimmerRigetHimmerRiget åbnede 13. maj 2021
efter investering i millionklassen

Et skarpt felt

Jurymedlem Mads Stenstrup, der er konceptudvikler på konkurrencen og medforfatter på flere bøger om verdens bedste restauranter, er begejstret for de mange mindeværdige gourmet-oplevelser, man kan få i Nordjylland.

”Niveauet ved langt de fleste af vores testbesøg har heldigvis være rigtigt, rigtigt højt og virkelig value-for-money. Bare det at udvælge de fire restauranter, der skulle have et ekstra, kritisk genbesøg, var faktisk meget svært, fordi vi overalt i Nordjylland - fra Skagen til Farsø - oplevede, at der efterhånden findes rigtig mange fantastisk dedikerede restauranter, der bare præsterer hver dag. De to, der her har nået live-finalen, vurderer vi hver på deres måde har potentiale til Michelin-stjerner og international anerkendelse.”

Personalet er glade for de pæne ordPersonalet er glade for de pæne ord,
og glæder sig til den 13. oktober

Læs mere om HimmerRiget her

Og de flotte ord, er noget, som betyder meget for den garvede kok, Mads Kongsgaard. 

"Vi er superglade for, at vi er i finalen, da det betyder, at vi er på rette vej med vores koncept, som jo netop er gourmet til en god pris. Og så er vi jo enormt beæret over de roser, vi får med på vejen. HimmerLand giver os nogle fantastiske rammer at arbejde i, og det betyder meget for mig og mine kollegaer, at vi kan blive ved med at udvikle og dygtiggøre os."

Og netop kollegaskabet betyder meget for Mads.

"Jeg arbejder sammen med nogle ekstremt passionerede mennesker, som virkelig løber for hinanden, og leverer en ekstra indsats, og det er jeg beæret over, at kunne møde ind på arbejde til hver dag - nu skal vi fokusere på den 13. oktober, for det bliver jo ikke meget federe end en live-finale på hjemmebane." 

Mads er glad for udviklingen og glæder sig til 13. oktoberMads er beæret over de pæne ord,
som HimmerRiget får med på vejen

Live-finale på HimmerLand 13. oktober

Finalisterne blev, som nævnt, efter genbesøg og nøje overvejelser, Restaurant Alimentum fra Aalborg og Restaurant HimmerRiget fra HimmerLand, der mødes hos sidstnævnte til en live-finale i Gatten, hvor kokke og tjenere fra hver restaurant på skift serverer 4 skarpe retter, med drikkevarer, for juryen og, ved den særlige lejlighed, ikke mindst det betalende publikum.

Til at finde vinderen bliver de tre jurymedlemmer til fire, da Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide supplerer til at uddele pointene. 

HimmerLand glæder sig til at være vært for den spændende live-finale allerede onsdag den 13. oktober. Der bliver kun billetter til 40 gæster, som kan erhverves via først til mølle, for at de to hold virkelig kan koncentrere sig i detaljen.

Der er allerede udsolgt på de eftertragtede pladser, men man kan skrive sig på venteliste ved at skrive til vores Restaurantchef Mette Andersen på [email protected]

Fakta om "Bedst i Nordjylland - Value-for-money":

  • Juryen har vurderet over 40 restauranter i Nordjylland
  • Præmissen var gourmet med dertilhørende vin/saft-menu for ca. 1000,- DKK pr. person
  • Konkurrencen har stået siden 1. august, med uanmeldte besøg
  • Vinderen bliver hyldet på Spiseguidens galla for hele landsbranchen den 7. november

{{ lineitem.ProductName }}
Din kurv er tom.
Total DKK {{ basket.FormattedProductsTotal }}
Til kassen