Rekrutteringsdag: 80 ansøgere var nysgerrige på job i HimmerLand

Med tiltagende udvidelser bestående af både et sportsanlæg, multihal, helt ny spa og meget mere, er der efterhånden behov for flere kollegaer, der kan give gode gæsteoplevelser året rundt i HimmerLand. Derfor var der 13. februar åbent hus for alle interesserede – i alt var 80 nysgerrige ansøgere forbi.

Rekrutteringsdag: 80 ansøgere var nysgerrige på job i HimmerLand

Det er efterhånden en kendt problemstilling at hotel- og restaurationsbranchen de seneste år har været hårdt ramt af mangel på arbejdskraft, og med flere corona-nedlukninger, er denne tendens ikke blevet bedre.

Det kan være fristende at give ansvaret videre og vente på rette kandidater, eller man kan gøre som I HimmerLand. Her har man taget skeen i den anden hånd og inviteret til rekrutteringsdag for alle, der kunne være nysgerrige på at være med på rejsen.

Restaurantchef Mette Andersen og Spachef Tina Bjørslev Busk tager imodRestaurantchef Mette Andersen og
Spachef Tina Bjørslev Busk bød velkommen

En af dem, der havde set sit snit til at høre nærmere om de forskellige stillinger i HimmerLand, var Emmelie Elise Nielsen fra Øland. Hun har for tiden sabbatår, men vil gerne læse videre til serviceøkonom, og er i den forbindelse på jagt efter noget relevant erhvervserfaring.

”Jeg vil gerne arbejde med service i fremtiden, og derfor er jeg altid på udkig efter muligheder for at få noget erfaring, så jeg syntes, det var en god idé at lave sådan et åbent hus format, som gjorde det nemt og afslappet at høre nærmere om de forskellige muligheder – jeg søgte i hvert fald en af stillingerne, så nu må vi se,” siger Emmelie og fortsætter:

Thrill er HimmerLands måde at fokusere på at skabe de bedste oplevelser
Thrill er HimmerLands måde at
fokusere på at skabe de bedste oplevelser

”Jeg kom egentlig for at høre mere om job i receptionen, men da jeg gik herfra, havde jeg ikke bare fået et godt indtryk af stedet som helhed, jeg endte faktisk også med at være lidt hooked på spa-afdelingen,” siger Emmelie Elise Nielsen.

Et af HimmerLands mødelokaler var afsat til dagen, hvor de forskellige afdelinger havde opsat en stand med smagsprøver og produkter. Formålet var at lave en hyggelig afslappet stemning, som kunne inspirere til en uformel snak om mulighederne i HimmerLand.

Der var gjort klar med standeDer var gjort klar med stande

Læs mere om tilblivelsen af HimmerLands mange byggeprojekter her.

Overrasket over antal

Det var, som nævnt, ikke kun Emmelie, der endte med at aflevere en ansøgning. Da dagen var omme, kunne HR Business Partner, Pia Søgaard, nemlig tælle hele 80 ansøgninger.

”Det er jo helt fantastisk, at vi med vores rekrutteringsdag kunne samle så mange interessante profiler. Vi havde måske håbet på 50, men at vi nåede helt op på 80, havde jeg ikke drømt om. I takt med at vi udvider, og åbner for nye aktiviteter, kommer vi jo til at mangle nogle dygtige medarbejdere til at kunne levere de bedste oplevelser for alle vores gæster, så det er jo dejligt, at så mange kandidater, kan se potentialet hos os” siger Pia Søgaard og fortsætter:

HimmerLand Spa anno 2022HimmerLand Spa åbner til sommer 2022 og bliver
dobbelt så stor og med helt nye behandlingsformer

”Jeg tror faktisk, vi ender med at ansætte omkring 20% af dem, der deltog, og så har vi jo på samme tid fået en god kontakt til en masse spændende kandidater, som vi måske ikke kunne tilbyde job lige nu, men som snildt kunne blive relevante i fremtiden.”

HR Business Partner Pia SøgaardHR Business Partner Pia Søgaard

Og apropos fremtiden, så virker det da også til, at endnu en rekrutteringsdag kunne komme på tale.  

”Nu kommer vi jo til at evaluere på det hele, og så vil vi da helt sikkert kigge på, om ikke det kunne give mening at byde velkommen til rekrutteringsdag endnu engang,” afslutter Pia Søgaard.

Nåede du ikke forbi på dagen, kan du læse mere om job i HimmerLand her.

Bliv en del af holdetBliv en del af holdet og søg via linket ovenover

Nu skal der ansættes

Én af dem, der nu står med favnen fuld af ansøgninger, er Restaurantchef Mette Andersen, som glæder sig til at få et overblik over de mange henvendelser.

”Jeg er virkelig imponeret over, hvor mange gode kandidater, vi mødte, jeg tror da at jeg kommer til at ansætte 5-10 kollegaer i den nærmere fremtid ud fra besøget i går, så det er jo dejligt,” siger Mette Andersen og fortsætter:

Restaurantchef Mette Andersen taler med en af de håbefulde ansøgereRestaurantchef Mette Andersen taler
med en af de håbefulde ansøgere

”De fleste jeg hørte fra, var glade for måden, det var bygget op på, og det tror jeg også smittede af i samtalerne, som var meget naturlige og nede på jorden, hvilket måske kan være lidt svært at fremprovokere til en ”officiel” ansættelsessamtale – det var i hvert fald noget, jeg selv kunne mærke, og det tror jeg har spillet en stor rolle – vi er jo i en servicebranche, og derfor tror jeg formatet passede godt til at spotte fremtidige kollegaer.”

Opbakning fra kommunen

Uffe Telling, som til dagligt sidder i Vesthimmerlands Kommune som konsulent for Center for Kompetence og Afklaring, hvor han hjælper integrationsborgere i ansøgningsprocessen, havde, i dagens anledning, byttet kontoret ud med et besøg på Lars Larsens Vej.

”Jeg synes virkelig det er godt lavet, og det vil jeg selvfølgelig gerne støtte op om, når en virksomhed tager så fedt et initiativ. Jeg har allerede hjulpet en del i job i HimmerLand og med min erfaring fra kompetenceafklaringen, ville jeg med glæde hjælpe dem, der havde behov for hjælp til at lave en ansøgning eller til at komme i dialog med de ansatte,” siger Uffe Telling og fortsætter:

Uffe Telling Vesthimmerland Kommunes CKA var imponeret over tiltagetUffe Telling Vesthimmerland Kommunes
Center for Kompetence og Afklaring var imponeret over tiltaget

”Det kan jo kun anbefales at andre kigger på, hvordan man kan tænke kreativt i forhold til at finde nogle gode kandidater, og det er jeg slet ikke i tvivl om, at et event som det her kan hjælp med.”

Fakta om HimmerLand:

HimmerLand er et resort som huser konferencegæsterLige nu er HimmerLand ved at udvide med både et nyt og stort sportsanlæg med fodbold og padeltennis, ny multihal til indendørs arrangementer og teambuilding, helt ny og fordoblet spa-afdeling, 26 nye hotelværelser, ny convenience-butik og meget mere.

{{ lineitem.ProductName }}
Din kurv er tom.
Total DKK {{ basket.FormattedProductsTotal }}
Til kassen