HimmerLands historie icon

HimmerLands historie

Image

Vores historie

HimmerLand

1979

Flexplan præsenterede det færdige oplæg til HGCC (Himmerland Golf & Country Club). Grundidéen var, at hver husejer ved huskøb skulle købe en kommanditanpart i centeret. Det var således en forudsætning, at samtlige 300 husejere ejede en anpart i centeret, og at man derved var fælles om driften af alle centerfaciliteter.

1985

Flexplan-koncernen kom i økonomiske vanskeligheder, og husejerne forsøgte selv at køre centret videre – det var dog uden det store held.

1987
Samtlige aktiver i HGCC blev overtaget af et nyt A/S med Lars Larsen, Birdie Thinggaard og Hans-Erik Møller-Hansen som A-aktionærer.
Det var også her, at anlægningen af den nye 18-hullers bane, New Course, begyndte.

1990
I 1990 står New Course klar til åbning.
Vestergården bliver købt personligt af de tre A-aktionærer, og her bliver Europas største indendørs golftræningsanlæg på 2.000 m2 anlagt.
Ombygningen af det der var det gamle plejehjem i Flejsborg, starter og åbner senere på året som et hyggeligt golfhotel med 16 dobbeltværelser.
1992
Hans-Erik Møller-Hansen sælger sin andel til de to andre.
1997
Par 3-banen bliver udvidet i foråret med seks nye huller og bliver dermed en 18-hullers attraktiv kortbane med navnet ”Bette Course”.

2002
Himmerland Golf & Resort Hotel bliver indviet. Hotellet har 60 værelser, med plads til 170 overnattende gæster.

2007
Birdie Thinggaard vælger at sælge sin aktieandel til Lars Larsen, som herefter er eneejer af HGCC.

2011
Arbejdet på Himmerlands nye centerbygning påbegyndes i april.
Himmerland får i maj et nyt træningsanlæg i samarbejde med 3 sponsorer — Nike Golf, Carlsberg & Jeld-Wen. Den nye driving range kaldes nu Nike Performance Fitting Studio.
Omlægning af PGA New Course til Backtee Course påbegyndes i juli.

2012
I forbindelse med. at den nye centerbygning og omlægningen af New Course snart bliver færdig, skifter Himmerland Golf & Country Club navn til Himmerland Golf & Spa Resort i maj.
I juli flytter receptionen og proshoppen ind i den nye centerbygning, hvor de nye konferencefaciliteter også er klar til at blive taget i brug.

2013
De sidste faciliteter i den nye centerbygning åbner i januar, herunder Nordic Spa Himmerland, fitnesscenteret, badelandet, bowlingcenteret og aktivitetscenteret.
I løbet af foråret bliver Arkaden, Brasseriet og restaurant P.O.L.O. renoveret.
Backtee Course genåbnes for greenfee gæster i april efter den omfattende baneomlægning.
I maj bliver det offentliggjort, at European Tour kommer til Himmerland i 2014-2016. 

2014

I løbet af foråret gennemgår køkkenet en omfattende ombygning, og centeret udvides med et nyt klubkontor, golfomklædningsfaciliteter og VIP locker room.
Den nye Adventure Golf-bane åbner i august, hvor man kan spille 9 af verdens mest kendte huller i miniature format. Inspiration bag hullerne er især hentet i USA og Storbritannien, men også på vores egen Backtee Course, som er en del af European Tour.
Den første udgave af European Tour turneringen “Made in Denmark” afvikles på Backtee Course fra den 14.-17. august. Ud over de mange spillere, European Tour-personale og frivillige medarbejdere, der deltager i turneringen, bliver mere end 80.000 tilskuere budt velkommen i Gatten i løbet af de 5 dage. Dertil får Himmerland æren af at byde H.K.H Kronprins Frederik velkommen, da han deltager i Pro/Am turneringen om onsdagen.
Himmerland får endnu et kongeligt besøg i september, når H.M Dronningen og H.K.H Prinsgemalen kigger forbi til en lækker frokost under deres besøg i Vesthimmerlands kommune.
I november bliver Himmerland Golf & Spa Resort kåret som Danmarks Bedste Golfhotel 2014 ved World Golf Awards.

2015

Made in Denmark er vært for endnu en European Tour turnering i Himmerland Golf & Spa Resort i august 2015, og Made in Denmark Challenge Tour spilles på Royal Golf Club i København fra den 14.-17. maj.
Den nye Arkade Boutique åbner ved siden af Proshoppen i påskeferien og tilbyder et udvalg af luksus produkter, herunder dame- og herretøj, parfumer, smykker, solbriller m.m.

2016

I 2016 åbner Himmerlands Købmands butik. Her er det muligt at forsyne sig med et mindre udvalg af dagligvarer, morgenbrød, kioskvarer og hjemmelavede pizzaer. Dette til stor glæde for besøgende, golfspillere og sommerhusejere i området.
Made in Denmark afvikles for 3. år i Himmerland Golf & Spa Resort og som den sidste tællende turnering til Ryder Cup kvalifikationen.

2017

Efter en 3-årig aftale fra 2014-2016 gjorde Lars Larsen det muligt for organisationen bag Made in Denmark, at benytte Himmerland Golf & Spa Resort igen i 2017 til stor glæde for de spillere, gæster, lokalområdet og ikke mindst staben bag resortet.
I 2017 blev der også etableret en udendørs legeplads i forlængelse af Adventure Golf banen.

2018
I 2018 startede en renovering af resortets egne golfhytter. Disse hytter er en integreret del af områdets ca. 300 huse, der sammen har skabt et fællesskab og et samfund, der giver liv og samtidig nyder godt af resortets udvikling af området og ikke mindst de opdaterede faciliteter hotellet tilbyder - både golfmæssigt, men også i forhold til forplejning, spa, og øvrige aktiviteter.
I slutningen af 2018 påbegyndte man også etableringen af et legerum for de mindste børn i forlængelse af aktivitetsrummet ovenpå bowlingcenteret.

2019

Himmerland Golf og Spa Resort gennemførte i foråret en totalrenovering af samtlige af hotellets 60 værelser. Også Nordic Spa og badelandet blev finpudset og opdateret med nyt inventar. Brasseriet og Arkaden fik også et løft med nyt inventar i stilrent nordisk look.
I foråret 2019 blev Nordic Spa på Himmerland Golf & Spa Resort nomineret ved Danish Beauty Award 2019 i kategorien Årets Spa og selvom konkurrencen var hård fik Nordic Spa en flot 3. plads.
Også købmandsbutikken åbnede til sæsonstart, hvor ”Pizzaen kom tilbage i Himmerland”. Hver dag serveres lækre pizzaer til glæde for hotellets gæster, husejere men også som take away for lokalbefolkningen.
Den store folkefest Made In Denmark vendte ”hjem” til Himmerland efter et kort besøg i Silkeborg i 2018. Made In Denmark 2019 blev en del af forårets klassikerne og en del af Race to Dubai.
19. august sov ejer, Lars Larsen, stille ind efter et sygdomsforløb. Han blev 71 år gammel. Æret være hans minde. Himmerland Golf & Spa Resort er nu en del af Lars Larsen Group.

2020
Første halvdel af 2020 var præget af de delvise og hele nedlukninger, som COVID-19 førte med sig. Den 18. marts 2020 blev hotellet derfor lukket helt ned, og genåbnede først den 8. maj.

Nedlukningen bød på mange kreative måder at levere de bedste oplevelser – heldigvis er vi eksperter i netop det, også når der skal nytænkes, viste det sig. Take-away og drive in bio i golfbiler var nogle af de mest populære tiltag, som nedlukningen bød på.

Den 8. maj 2020, var ikke blot datoen for genåbning af hotellet. For her tog man nemlig det første spadestik i en omfattende rebranding. ”Golf og Spa Resort” blev droppet i navnet, og tilbage stod ”HimmerLand”. Navneskiftet blev dermed startskuddet til et øget fokus på at blive en helårsdestination med plads til hele familien.

28. august 2020 blev der, af Lars Larsen Group, indskudt 400 millioner DKK til HimmerLand. Indskuddet anvendes til at renovere, udvide og tilbygge sportsanlæg, multihal, 26 ekstra hotelværelser og meget mere. Blandt andet blev første spadestik taget til vores nye greenkeepergård.

Den 7. november måtte hotellet, efter en særdeles god sommersæson, igen lukke ned grundet COVID-19 og minkenes risiko for nye varianter i Nordjylland. Hotellet åbnede igen den 21. november.

Den 10. december meddeltes det at European Tour golfturneringen ”Made in Denmark” skiftede navn til ”Made in HimmerLand.” Turneringen, der normalt finder sted hvert år, var i 2020 aflyst grundet COVID-19.   

Den 16. december lukkede hotellet ned endnu engang, og åbnede først igen den 15. marts 2021.

2021
Fra januar til marts lå HimmerLand øde hen for gæster som følge af COVID-19. Dog blev nedlukningen brugt konstruktivt til at sætte gang i flere renoveringer på resortet. Både golfbutikken, receptionen, hoteltorvet, restaurant P.O.L.O og arkaden fik en omfattende renovering, der gav hotellet et fornyet udtryk. Desuden var der fuld gang i etableringen af HimmerLands nye greenkeepergård, som stod klar i slutningen af februar.  

15. marts åbnede HimmerLand igen efter 3 måneders nedlukning, dog var dele af resortet stadig lukket. Herunder restauranterne og spaområdet.  

19. april skiftede Brasseriet navn til Hul 19, og d. 21. april åbnede restauranten igen for gæster efter den lange nedlukning.  

6. maj åbnede HimmerLand Spa efter nedlukningen. Under nedlukningen skiftede spaafdelingen navn fra Nordic Spa til HimmerLand Spa, hvilket var et led i rebrandingstrategien, som blev igangsat i år 2020. 

13. maj åbnede restaurant HimmerRiget efter en større renovering. Restauranten gik tidligere under navnet restaurant P.O.L.O. Formålet med den nye restaurant er at skabe en gourmetoplevelse i særklasse, som er tilgængelig for den brede befolkning. 

I slutningen af maj modtog HimmerLand Tripadvisors Travellers’ Choice pris. En pris der gives til 10% af de hoteller, der har fået de bedste anmeldelser og vurderinger af gæster på Tripadvisor. 

27. - 30. Maj blev Made in HimmerLand presented by FREJA afholdt under nogle anderledes rammer som følge af COVID-19. Det betød, at der ikke var publikum til turneringen. Vinderen af turneringen blev Bernd Wiesberger fra Østrig.

11. juni blev HimmerLand Green Key-certificeret, som følge af et øget fokus på miljøet. 

23. juni blev underskriften på HimmerLands nye hotelfløj sat. Byggeriet med 26 nye værelser forventes at stå færdigt til september 2022. 

I juli fik HimmerLand godkendelse til at lave vandaktiviteter på Sjørup Sø. HimmerLand kan derfor tilbyde helt nye aktiviteter som padle board og kano.  

25. August blev underskriften på HimmerLands nye multihal sat. Multihallen er et af HimmerLands helt store byggeprojekter. Multihallen bliver 6.105 m2 og skal indeholde blandt andet fitnesscenter, crossfitcenter, mødelokaler og giver desuden mulighed for, at HimmerLand kan være vært for eksempelvis messer og koncerter. 

22. september blev der taget første spadestik på den nye hotelfløj. Spadestikket blev taget af bestyrelsesformand Jacob Brunsborg og Hans Jørgen Kastberg, som var totalentreprenør på den nye hotelfløj. 

1. oktober tiltrådte Mette Ravn som CEO i HimmerLand.

13. oktober vandt HimmerRiget finalen i konkurrencen om bedste gourmet oplevelse til prisen: “Bedst i Nordjylland – Value for Money”. Konkurrencen blev afholdt i HimmerLand, hvor HimmerRiget var i finalen mod restaurant Alimentum fra Aalborg. 

I slutningen af året startede renovationen af HimmerLand Spa. Første del af renovationen fandt sted i HimmerLands gamle fitnesscenter, som skal være en del af det nye spaområde. Spaområdet forventes at stå færdigt i juni 2022.  

I december blev HimmerLand igen ramt af restriktioner. Det betød blandt andet, at bowlingcenteret og legerummet var nødsaget til at lukke.  

{{ lineitem.ProductName }}
Din kurv er tom.
Total DKK {{ basket.FormattedProductsTotal }}
Til kassen